Βιογραφία

Βιογραφία

Η Νίκη Λουκά είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστημών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Βιέννης.

Εργάστηκε για εννιά χρόνια ως Ειδική Παιδαγωγός στο Ειδικό Νηπιαγωγείο «Λιοστρόφι». Έχει πολύχρονη προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και εμπειρία στην μαθησιακή υποστήριξη παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας με προβλήματα μάθησης. Ενημερώνεται διαρκώς, μέσω σεμιναρίων ή άλλων πηγών, για τις τρέχουσες εξελίξεις και τάσεις στον τομέα της ειδικής αγωγής και της εκπαίδευσης γενικότερα.

Μέσω της διδασκαλίας στρατηγικών, μαθαίνει στο παιδί πώς να μαθαίνει και σε κάθε περίπτωση δημιουργεί τις κατάλληλες εκπαιδευτικές, μαθησιακές και συναισθηματικές συνθήκες για να το βοηθήσει να αναδείξει το μέγιστο των δυνατοτήτων του. Οι σπουδές, η εργασιακή εμπειρία και ο ενθουσιασμός της για το επάγγελμα, της παρέχουν όλα τα εφόδια για να είναι μια ικανή επαγγελματίας.

Σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης ειδική παιδαγωγός και αναλαμβάνει ιδιαίτερα μαθήματα και παράλληλη στήριξη σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, που παρουσιάζουν δυσκολίες στο μαθησιακό τομέα λόγω κάποιας διαταραχής. Είναι ανοιχτή σε νέες προτάσεις.

Όπως λέει η ίδια: «Κάθε παιδί είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και παρουσιάζει τους δικούς του ρυθμούς βελτίωσης, τους οποίους και πρέπει να σεβόμαστε. Δεν μπορούμε να απαιτούμε τη συγκομιδή καρπών από ένα ανθισμένο δέντρο.»